Menu

Vitamine D

Posted on

Heeft u tijdens de wintermaanden wellicht last van energietekort? Of misschien wel een algemeen gevoel van moe- en lusteloosheid en/of ‘depressies’? Dan zijn dat zeer waarschijnlijk symptomen van een vitamine D-tekort. Vitamine D is een ondergeschoven kindje van veel mensen, waar niet of nauwelijks aandacht aan wordt geschonken. Het is niet voor niks dat men over het algemeen meer energie heeft en vrolijker is tijdens de zomer, in vergelijking met de donkere wintermaanden met nauwelijks zonlicht.

Ontwikkeling van Kanker
Uit verscheidene onderzoeken (Vitamin D Council overzicht) is meermaals aangetoond dat vitamine D voor een deel kanker voorkomt. De meeste vormen van kanker ontwikkelen zich door ontstekingen en één van de functies van vitamine D is om ontstekingen tegen te gaan.

Zonnebank (vitamine D-opname)
Onder de zonnebank maakt uw lichaam vitamine D aan, waardoor een zonnebankkuur tijdens de wintermaanden een ideale oplossing is om een vitamine D-tekort tegen te gaan. Wij schreven al eerder een artikel over de effecten en werking van vitamine D-aanmaak onder de zonnebank.

Supplementen (Vitamine D-inname)
Vitamine D kunt u ook verkrijgen middels voeding en supplementen. In voeding zijn tegenwoordig steeds minder voedingsstoffen te vinden, waardoor supplementen nodig zijn om vitamine D-tekorten tegen te gaan. Bij Profizon hebben wij momenteel een voordelige aanbieding van het merk NOW. Supplementen (vitamines, probiotica, mineralen o.a.) van het merk NOW waarborgen een zeer hoge kwaliteit en bevatten geen vulstoffen (waar huismerken grotendeels uit bestaan).

vitamined-zonnebank