Over Profizon, zonnestudio Almere en schoonheidssalon

Profizon is oorspronkelijk ontstaan als zonnebankverhuurder in Almere en omstreken. De naam Profizon werd bedacht in 1990 en betekent professioneel zonnen. Na een succesvol begin met de verhuur van zonnebanken aan particulieren, werd besloten om een vestiging op de Cinemadreef 166 in Almere te betrekken.

Naast de zonnestudio werd ook een schoonheidssalon opgezet. Hierdoor ontstond een plek voor ontspanning onder één dak waar klanten ook terecht konden voor een gratis kop koffie en gezelligheid.

Advies over zonnebanken
Aan het eind van de jaren ’90 verkocht Profizon veel zonnebanken, zonnehemels en zonnebanklampen aan zowel professionele als particuliere afnemers. Wij adviseerden afnemers op het gebied van bruiningslampen en installeerden de apparaten ook. Onze vakkennis op het gebied van zonnebanken is sindsdien uitgebreid. De onderhoud en reparatie van de zonnebanken in onze zonnestudio doen wij dan ook zelf.

Klanten en sfeer
Al 22 jaar lang, 6 dagen per week heeft Profizon al heel veel klanten voorbij zien komen. In de zonnestudio komen ook klanten die al vanaf het begin bij ons komen zonnen. De ene persoon ligt speciaal onder de zonnebank voor een bruin kleurtje voor zijn/haar bruiloft, terwijl sommige klanten bijvoorbeeld iedere winter een zonnebankkuurtje volgen om het vitamine-D tekort op te vangen.

De zonnestudio van Profizon is gezellig ingericht met een knipoog naar het oude Egypte. Met een gratis kop koffie en de persoonlijke sfeer is een bezoek aan Profizon meer dan alleen een zonnebanksessie.

Familiebedrijf
Mijn vader Richard heeft Profizon de laatste jaren uitgebouwd tot een lokaal begrip in Almere en het is misschien wel één van de best bewaarde geheimen voor buitenstaanders. De sfeer en uitstraling is bepalend geweest voor de identiteit van Profizon. Als klein jongetje van 5 jaar heb ik Profizon zien groeien tot een plek waar mensen graag komen.

Sinds maart 2015 heb ik de zonnestudio van mijn vader overgenomen. Zijn kennis en expertise zijn zeer belangrijk (geweest) voor Profizon. Als vader en adviseur zal Richard altijd verbonden blijven met Profizon.

Ik zie het als mijn missie om mensen uit Almere kennis te laten maken met Profizon en de voordelen van verantwoord zonnen en ontspannen. Met actuele kennis over zowel de voor- als nadelen van zonlicht kan ik iedereen adviseren over verantwoord zonnen. Een ‘zonnebankje pakken’ is meer dan alleen het laten bruinen van je huid. Met gezond verstand kan het gebruik van een zonnebank (vooral in de periode oktober tot en met maart) onderdeel zijn van een gezond levenspatroon, waarbij vitamine D tekort wordt tegengegaan.

Mijn naam is Ashley Steenbakker en ik heet je van harte welkom bij Profizon.

 

Related Posts