Menu

[LayerSliderWP] Slider not found

Harsen & Epileren

In de schoonheidssalon kun je terecht voor het laten harsen of epileren. Het ontharen is een vak op zich, waardoor een hars- of epileerbehandeling bij de schoonheidsspecialiste aan te raden is.

Ook voor mannen
Vroeger werden harsbehandelingen vooral door vrouwen ondergaan, maar de laatste jaren is er een verandering gaande. Tegenwoordig is ontharen bij mannen populair. Vooral richting de zomerperiode zien wij meer mannen een afspraak maken voor het laten harsen van bijvoorbeeld de rug of de borst.

Harsen is hetzelfde als waxen
Af en toe krijgen we de vraag of wij ook wax-behandelingen uitvoeren. Dat doen wij zeker, aangezien waxen hetzelfde is als harsen. Waxen is een wat hippere benaming voor harsen.

Werkwijze bij harsen

Bij harsen wordt een laagje warme was op de huid aangebracht dat vervolgens kouder en uiteindelijk hard wordt. De haren zijn dan ingekapseld in de gekoelde harslaag. Bij het weghalen van de harslaag worden de haren met wortel en al in een juiste snelle en vloeiende beweging uitgetrokken.

Het harsen van wenkbrauwen en haartjes langs en om de oogzone wordt door ons sterk afgeraden, de huid is hier namelijk gevoeliger en anders van structuur dan de oksels, armen, benen etc. Binnen deze oogzone zal dus handmatig geëpileerd moeten worden.

Voordelen van harsen
* langdurige ontharing
* nieuwe haartjes hebben voortaan een zacht puntje (nooit meer stoppels)
* betaalbaar.

Nadelen van harsen
* wordt door sommige mensen als vervelend ervaren, echter is het sterk afhankelijk
van de bekwaamheid van de schoonheidsspecialiste (goedkoop word dan een
pijnlijke duurkoop)
* bij verkeerd harsen bestaat de kans op wondjes aan de huid.

Epileer je wenkbrauwen door een specialist
Epileren is een kunst, aangezien er zeer secuur gewerkt dient te worden. Het vergt jaren van ervaring en gevoel voor symmetrie, aangezien er altijd een verschil tussen de rechter- en linkerkant van het gezicht is. Kennis en ervaring komt er vervolgens bij kijken om de wenkbrauwen te kunnen corrigeren.

Let op dat de kans bestaat dat wenkbrauwen, die niet vakkundig worden geëpileerd, nooit meer hersteld kunnen worden. Hier zal geen haar meer terugkeren.

Maak een afspraak
Alle behandelingen in de schoonheidssalon gaan volgens afspraak. U kunt de afspraak bij ons aan de bar maken of bellen met ons telefoonnummer. De schoonheidssalon is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.