Menu

[LayerSliderWP] Slider not found

Permanente make-UP

Permanente make-up is een vak apart, waarvoor gedegen vakkennis en ervaring bij gewenst is. Er bestaan meerdere vormen van het laten zetten van permanente make-up, waaronder microblading. Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van (semi)-permanente make-up voor de wenkbrauwen. Kelly, onze wenkbrauwspecialiste, heeft geruime ervaring op het gebied van permanente make-up (microblading).

Microblading is een revolutionaire techniek voor het handmatig aanbrengen van semi-permanente make-up van de wenkbrauwen (wenkbrauwtatoeage). Flinterdunne afzonderlijke lijntjes in de vorm van haartjes worden aangebracht met natuurlijke pigmenten in de huid. Deze behouden de oorspronkelijke kleur en vervagen langzaam in de loop van 1-2 jaar door de normale celvernieuwing van het lichaam. Ieder jaar wordt daarom een nabehandeling aangeraden. Dit is tegen een gereduceerd tarief. Bij een echte tatoeage worden de pigmenten diep in de huid aangebracht, en verdwijnen daarom niet meer. Microblading zit veel minder diep, waardoor het vervaagd. Permanente make-up (microblading) dient dus absoluut niet verward te worden met tatoeëren.

Sinds begin jaren ’80 wordt permanente make-up in Nederland toegepast. Al veel langer wordt het toegepast in Azië, waarna het via Amerika in Europa is geïntroduceerd. Een van de eerste boeken over permanente make-up verscheen in de jaren ’70. Permanente make-up kan alleen worden toegepast door een gediplomeerde permanente make-up specialiste.

Hoe werken wij?

Allereerst bespreken wij bij de intake uitgebreid uw wensen en mogelijkheden. Samen zullen we beslissen welke vorm en kleur het best bij u past. Met potlood zullen we de gewenste wenkbrauw voortekenen.

Vervolgens starten we met het microbladen, waarbij een voor een krasjes in de huid worden gemaakt waarin het pigment wordt aangebracht voor het creëren van levensechte wenkbrauwen. Deze behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Nazorg en helingsproces:
U krijgt na de behandeling instructies mee voor het verzorgen van uw wenkbrauwen in de eerste week na de behandeling. De kleur van de wenkbrauwen neemt na de behandeling nog met 40% af. Na 4-8 weken plannen we een afspraak in voor de nabehandeling. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Permanente make-up (microblading) blijft 1 tot 2 jaar

Bij de permanente make-up behandeling wordt met een flinterdunne naald een pigmentkleur (dus geen inkt) vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage gaat het bij permanente make-up om een implantatie van pigmenten in het bovenste laagje van de huid. Dit betekent dat het kleurpigment van de permanente make-up na verloop van tijd afzwakt. Het proces van huidvernieuwing gaat ook gewoon door, waardoor de permanente make-up ongeveer 1 tot 2 jaar zichtbaar blijft (varieert per persoon).

Om het beste resultaat te garanderen adviseren wij een permanente make-up (microblading) onderhoudsbehandeling om het anderhalf jaar. De permanente make-up wordt door onze wenkbrauwspecialiste met zorg uitgevoerd.

microblading_almere-profizon

Permanente make-up opties
Je kan bij ons alleen terecht voor permanente make-up (microblading) van de wenkbrauwen (dus geen eyeliners en lipliners).

Prijzen permanente make-up (microblading)

De prijs voor het laten zetten van permanente make-up voor de wenkbrauwen is in totaal €295,- (inclusief 2 nabehandelingen).

Afspraak maken intake-gesprek

Voor het maken van een afspraak kan je direct contact met Kelly opnemen via 06-30083203.

Allergie

Permanente make-up is een veilige make-up! Zelfs mensen met een allergische huid kunnen een permanent make-up behandeling ondergaan. Er zijn geen gevallen bekend van een ontsteking of ernstige zwellingen na een behandeling met permanente make-up,.

De schoonheidssalon maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige pigmentsoorten, welke vervaardigd en afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Deze pigmentsoorten vallen onder de strenge regels van de F.D.A. (Amerikaanse Keuringsdienst van Waren), oftewel het strengste keuringsorgaan ter wereld.

Wetgeving en controle

In Nederland is er sinds 2006 een strenge nieuwe wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne tijdens het aanbrengen van permanente make-up. Let dus op het officiële certificaat dat in de pigmentatieruimte aanwezig moet zijn. Dit certificaat geeft je de zekerheid dat jouw permanente make-up specialiste aan deze strenge eisen voldoet. De controle hierop wordt uitgevoerd door de Voedsel en Waren Autoriteit en de GGD. Zij nemen onaangekondigd steekproeven van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt.

GGD-Flevoland_logo

Hygiëne

Een gediplomeerde en goedgekeurde permanente make-up specialiste werkt met permanente make-up apparatuur waar een gesloten naaldmodule in geplaatst kan worden. Dit is een geplaatste naald in een gesloten naaldmodule waar het pigment in opgezogen kan worden. Het hygiëne aspect zit in het feit dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Door deze nieuwe techniek wordt besmetting van de ene cliënt naar de andere voorkomen. Voorafgaand aan de behandeling hoort een nieuwe, steriele naald/module gebruikt te worden.

Let dus op dat er voor elke nieuwe permanente make-up behandeling een nieuwe naaldmodule uit de gesealde verpakking wordt gebruikt.