Vitamines

Profizon hecht veel waarde aan gezondheid. Veel mensen associëren het gebruik van de zonnebank met het uiterlijke vertoon. Uiteraard krijgt de huid door het zonnen een bruin kleurtje, maar er moet niet vergeten worden dat de uv-straling ook zorgt voor de aanmaak van vitamine-D in het lichaam. Daarnaast ervaart men een ontspannen gevoel en blijkt een zonnebanksessie verlichting te bieden aan mensen met huidproblemen (onder andere acne, zonneallergie, eczeem), reuma en spierklachten. De combinatie van de straling met de warmte zorgt voor een aangenaam gevoel, waardoor ook een eventuele winterdip als sneeuw voor de zon verdwijnt.

In onze zonnestudio verkopen wij vitamines van het merk NOW Foods. NOW Foods is een merk dat zich al jarenlang bewijst als een betrouwbare en verantwoorde producent van voedingssupplementen. De producten zijn niet alleen van topkwaliteit, maar ook aantrekkelijk geprijsd.

NOW_Foods_Logo

In ons assortiment hebben we een aantal voedingssupplementen opgenomen, die een aanvulling zijn op de positieve werking van de zonnebank. Deze hebben we onderverdeeld in 3 thema’s.

Ontspanning
Het leven van tegenwoordig bestaat vaak uit stress en diverse spanningen. Bij ons in de zonnestudio komen al jaren vele klanten die een zonnebanksessie gebruiken om even tot ontspanning te komen. De uv-straling zorgt voor de aanmaak van vitamine-D waardoor je lichaam en geest tot ontspanning komt. Niet voor niets hebben veel mensen in het najaar en het vroege voorjaar een winterdip.

Ter aanvulling van een zonnebanksessie of voor dagelijks gebruik adviseren wij enkele topproducten uit het NOW-assortiment. Deze producten zijn effectief tegen stress en extra energie-inspanningen.

Calcium, magnesium 1.1-0Calcium en magnesium zijn nodig voor de instandhouding van botten en tanden. Calcium draagt bovendien bij aan de normale werking van spieren. Vitamine-D draagt bij aan de normale opname van calcium en fosfor. Ook levert het een bijdrage aan de instandhouding van botten en het gebit en de normale werking van spieren.
Magnesium_citraat_0Magnesium ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook levert het een bijdrage aan de elektrolytenbalans. Draagt bij aan de tot standhouding van normale botten en tanden. Tevens bevordert het de energiestofwisseling.
Rhodiola_extract-0Rhodiola behoort tot een groep van sterke antioxidanten, welke vrije radicalen tegengaan. Kort samengevat zorgt deze voedingssupplement voor een sterker fysiek lichaam. Met behulp van Rhodiola wordt de zuurstofvoorziening van de cellen verhoogt, beschermt het het hart, de lever en longen, en verlaagt het het bloedsuikerspiegel. Voorts wordt vetverbranding gestimuleerd. Rhodiola is een aanrader bij vermoeidheid, burn-out, stress, zware fysieke inspanningen en verminderd prestatievermogen door bijvoorbeeld nachtwerk.

Huidverzorging
De huid is een belangrijk onderdeel van ons menselijk lichaam. Een goede verzorging is dan ook zeer belangrijk, aangezien de huid veel blootgesteld wordt door dagelijkse invloeden. Uv-straling, water (dagelijkse douchen) en voeding hebben een grote rol in de conditie van de huid. Om de huid middels voeding in goede conditie te houden, adviseren en verkopen wij enkele NOW-producten.

B-2_0Riboflavine (vitamine B2) helpt bij de instandhouding van de huid en het gezichtsvermogen. Daarnaast helpt het de vermoeidheid te verminderen.
Zink Gluconaat-0Zink is een belangrijke mineraalstof, welke steeds minder in onze alledaagse voeding voorkomt. Zink zorgt voor sneller wondherstel en het behouden van normale botten, haar, nagels en huid. Daarnaast speelt het een rol in het intact houden van je immuunsysteem, voor bijvoorbeeld tegen griep. Zink is min of meer de smeerolie voor je lichaam om alle verschillen processen normaal te laten functioneren. Een tekort aan zink kun je merken door witte vlekjes op je nagels.

Algehele gezondheid
Naast ontspanning en huidverzorging geven wij ook aandacht aan de algehele gezondheid. U kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor multi-vitamines. NOW-producten zijn kwalitatief zeer hoogwaardig en bevatten geen vulstoffen of andere onnatuurlijke ingrediënten.

Vitamine D-3_0Veel mensen in Nederland hebben een vitamine-D tekort. Je lichaam maakt van nature vitamine-D aan door middel van uv-straling (door blootstelling aan de zon buiten of onder de zonnebank) en door voeding. Wanneer je niet genoeg in de zon komt, maakt je lichaam onvoldoende vitamine-D aan. Met enkel een gezonde voeding vang je dit tekort niet op. Vanaf oktober tot maart maakt je lichaam te weinig vitamine-D aan, aangezien er te weinig zonkracht in Nederland is. Grote onderzoeken door onder andere het Karolinska Instituut tonen aan dat vitamine-D beschermt tegen kanker. Tot slot zorgt vitamine-D voor zowel sterke botten als tanden.
C-1000_0Vitamine-C helpt bij de collageenvorming, voor het normaal functioneren van botten, kraakbeen, tandvlees, huid en tanden. Daarnaast ondersteunt het de werking van het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Vitamine-C beschermt cellen tegen oxidatieve stress en draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid en de regeneratie van de actieve vorm van vitamine-E. Bovendien verhoogt het de ijzeropname.
CoQ10_0Q10 (CoQ10) is een sterke antioxidant en heeft bloeddruk verlagende eigenschappen. Bovendien is CoQ10 verantwoordelijk voor de energievoorraad en energie verwerking in je lichaam. Bij stress, extreem fysieke inspanningen of sterk verhoogd alcoholgebruik en/of nicotinegebruik daalt het CoQ10 niveau in je lichaam. Met de CoQ10 voedingssupplement zorg je ervoor dat het niveau van deze stof optimaal blijft.

Leave a comment